RENKLERİN OFİS VERİMLİLİĞİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

RENKLERİN OFİS VERİMLİLİĞİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Sıkıcı, sade ofis tasarımları ve düz beyaz duvarlara bakılarak geçirilen saatler mi renkli duvarlar ve hareketli bir ofis dizaynı mı? Sizce hangisinde daha verimli bir ofis günü yaşarsınız? Çalışma performansını artırmaya yönelik sayısız kitap yazıldı ve sizin ihtiyacınız yalnızca biraz boya ve birkaç fırça. Amaca uygun doğru renk seçiminin yaratıcılığınız, enerjiniz ve odaklanmanız üzerindeki etkilerini görünce çok şaşıracaksınız.

Mavi


Mavi tonları insan üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip. Mavinin bilinen diğer etkileri olan kalp ritmini ve kan basıncını yavaşlatma özellikleri daha iyi bir solunum ve dolayısıyla beyne giden daha fazla oksijen anlamına geliyor. İletişimde güven duygusunu tetikleyen ve yaratıcılığı artıran mavi, “beyin fırtınalarının” yapıldığı odalara fikir zenginliği getirecek.
ofiste mavi renk kullanımı

Sarı


Bulunduğu ortama kattığı optimizm hissiyle sarı renk ofisiniz için harika bir seçim olabilir. Canlandırıcı etkisiyle sarı renkler ofisin “üretici” alanlarını enerji dolduracak. Ancak unutmayın, sarının aşırı kullanımı anksiyete ve dikkat dağınıklığına yol açabilir.
ofiste sarı renk kullanımı

Yeşil


Yeşil rengin insan üzerindeki olumlu etkileri saymakla bitmiyor. Yaratıcılığı artıran, keşiflere ilham veren ve anksiyeteyle savaşan yeşil, bulunduğu ortama denge ve uyum getiriyor. Göz yorgunluğu seviyesini de düşüren yeşil, ofislerinizde yoğun bilgisayar kullanımı olan kısımlarda ve inovatif bölümlerde çok işinize yarayacak.
ofiste yeşil renk kullanımı

Kırmızı


Kalp ritmini artıran kırmızı, beyin dalgalarındaki hareketlilik seviyesini yükseltiyor. Kırmızının verdiği enerji ve harekete teşvik eden his özellikle fiziksel aktivitenin yoğun olduğu ve geceleri çalışan ofislerde sık sık tercih edilmesine neden oluyor.
ofiste kırmızı renk kullanımı

Beğendiğiniz renkleri getirin, aynı tonda duvar boyasını götürün!


Bu fikir hoşunuza gittiyse sizi en yakın Renxmatik Bayii’ne bekleriz. Renxmatik Bayii’ne beğendiğiniz rengi göstererek istediğiniz özelliklerde duvar boyasını hazırlamasını isteyebilirsiniz. Üstelik bu renk ister bir fotoğrafta isterseniz de şirket kartvizitinizin üzerinde olsun. Renxmatik sistemi seçtiğiniz renkte duvar boyasına fabrika kalitesinde sahip olmanızı sağlayan bir teknolojiye sahip. Böylelikle ofisinizin farklı odalarında farklı renkler deneyebilir hangi renklerin sizin çalışanlarınız üzerinde daha iyi etki ettiğini de test edebilirsiniz. Ofis duvarlarını boyamadan önce çalışanlarınız arasında küçük bir anket yapmanız da hoş olacaktır. Bu yaklaşım hem çalışanlarınızın katılımını sağlayarak samimiyet yaratacak hem de ofis dekorasyonu konusunda yeni fikirler almanızı sağlayacaktır.
(Filli Boyadan alıntılanmıştır)
Filli boya renxmatik boya renklendirme sistemi Koçtaş, Bauhause, Tekzen Gibi Ulusal Ya Marketlerde bulunmuyor.Seçtiğiniz rengi gen yakın filli boya bayii Kepez Yapı Marketten anında temin edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye de Yapı Market Pazarı

Doğal Taşların Kullanım Alanları ve Satış Yerleri

Az masrafla bahçenizde yapabileceğiniz 8 düzenleme önerisi