Doğal Taşların Kullanım Alanları ve Satış Yerleri

Doğal Taşların Kullanım Alanları ve Satış Yerleri


Dekoratif Doğal Taş Traverten ve Mermer Taşlar Nerelerde Kullanılır?
Mermerler traverten ve doğal taş malzemeler geleneksel yapılarda kullanıldığı gibi günümüz mimarisinde de vazgeçilmez bir yapı malzemesi olarak duvar ve döşemelerde uygulanmaktadır. Mermerlerin kullanımı ister geleneksel yapılarda ve onarımlarında, ister günümüz yapılarında, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi uygulama sorunları konusunda ortak çalışma, deneyim ve birikim gerektiren bir aktivitedir. Konu bu açıdan ele alındığında yapılarda kullanım yerine göre doğal taş seçimi, uygunluk, yapının özgün bütünlüğünün korunumu gibi konularda taşı bilen, konuya hakim mimar ve mühendislerin yetiştirilmesi ile mümkün olacaktır.
Doğal taş Mermerler ve travertenler, yapıda konstrüksiyon (temel ve duvar örgülerinde), kaplama (duvar kaplama, zemin  döşeme,  merdiven kaplama, teras döşeme ve kaplama, çatı vb. tv ünitesi taş kaplama), dolgu-izolasyon (ısı, yangın) ve agrega malzemesi olarak kullanılmaktadır. Mermerlerin kırılmış ve ufak parçaları yapı malzemesi olarak değerlendirilebileceği gibi öğütülerek çimento ve kireç yapımında da kullanılabilir. Televizyon ünitesi doğaltaş kaplama örneklerimizi iç mekan uygulamaları içerisinde görebilirsiniz.
İç Mekan Dekorasyonlarında Taşlar; Tv – Plazma Ünitesi Arkası Taş Duvar Kaplama, Yemek Odası – Yemek Masası Arka Duvar Taş Kaplama, Salon Duvar Dekoratif Taş Kaplama, Yatak Odası – Yatak Başı Duvar Doğal Taş Kaplama, Mutfak Tezgah Arası Duvar Dekoratif Taş Kaplama, Mutfak, Salon, Oturma Odası Zemin Traverten Mermer Döşeme,  Banyolarda Zemin ve Duvar Doğal Taş Dekorasyonları gibi tüm ıslak, kuru hacimlerde zemin döşeme ve duvar kaplama malzemesi olarak kullanılabilmektedir.Dış Mekan Dekorasyonlarında Taşlar; Teras Zemin Traverten Mermer Döşeme, Kış Bahçesi Zemin ve Duvar Taş Dekorayonlarında, Bahçe Duvarı Patlatma Taş , Eskitme Taş vb Dekoratif Taş Kaplama Uygulamalarınızda, Bahçe ve Peyzaj alanlarınızda Yürüme Yolları Zemin Taş Döşeme ve Adım Taşı Uygulamalarınızda, Parapet Taş Döşeme ve Parapet üzeri Denizlik – Küpeşte – Harpuşta gibi dekoratif taş uygulamalarında, Bina – Villa- Restaurant – Cafe vb Mekanların Dış Cephelerinde Dekoratif Taş olarak, Pencere Sövesinde Özel Taş Tasarımlarınızda, Kat Silmesi taş Tasarım ve Uygulamalarınızda.. sayamadığımız tüm dış mekan uygulamalarınızda Dekoratif Doğal Taşlar Kullanılabilmektedir. (Yağız Doğaltaş Blogu)
Doğaltaş,traverten,patlatma doğaltaş,doğaltaş lavabo ve hamam lavabolarını Kepez Yapı Market Ankara Eryaman Optimum avm karşısındaki Outlet Yapı Marketinde bulabilirsiniz.
Koçtaş ve Tekzen de ayrı birer alternatif.




































                                                            www.keepzyapimarket.com.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye de Yapı Market Pazarı

Az masrafla bahçenizde yapabileceğiniz 8 düzenleme önerisi